Akadálymentesített oldal
Főoldal
« vissza

Civil szervezetek

A településen működő civil szervezetek

Lépjünk Együtt Előre Egyesület

Mottónk:
„Ne félj megtenni egy nagy lépést.                                    
Egy szakadékot sem lehet két kis ugrással átszelni.”         
(David Lloyd George)

Egyesületről:
Székhelye: 7922,Somogyapáti,Fő u.18.
Elnök: Paizsné Kósa Erika
WEB: www.lepjunkegyuttelore.5mp.eu
E-mail: lepjunkegyuttelore@gmail.com
Adószám: 18329388-1-02
Számlavezetet: Déltakarék Bank Zrt
Számlaszám: 50800025-11005061


2007. június 06-án jött létre a Lépjünk Együtt Előre Egyesület, Somogyapáti székhellyel.
Az egyesület tagjai a helyi tanárokból, óvónőkből és gyermekjóléti szolgálat tagjaiból ált össze. Akik már évek óta sikeresen működtek együtt, a közösen megrendezett játszóházak alkalmával. Így egy olyan csapat alakult ki, akik nemcsak, hogy szeretnének segíteni, de értenek is hozzá.
Az egyesület célja: Egységbe tömöríteni Somogyapáti falu lakosságát. A községben élő fiatalok és felnőttek kulturált időtöltésének, közösségi életének fejlesztése, az általános műveltség és sportkultúra, valamint a község faluképének formálása.
Céljainak megvalósítása érdekében olyan programokat, rendezvényeket szervez, mely elősegíti a lakosság mentális és fizikális egészségének megőrzését; képviseli a helyi fiatalok érdekeit. Kapcsolatokat épít ki és tart fenn más hasonló célokat megfogalmazó szervezetekkel. Az Önkormányzattal együttműködve megszervez, lebonyolít olyan különböző rendezvényeket, melyek a falu lakosságát összekovácsolják, kulturális életét fellendítik. A néphagyományok felelevenítésével, a hagyományőrzés újraélesztésével lehetőséget nyújt a „múlt” megismerésére. A helyi kultúra értékének visszaszerzése és annak erősítése, gazdagítása.
Az egyesület éves programjába beletartozik a farsang; a húsvéti játszóház; önkéntes fiatalok napjának megszervezése, 24 órás mesefelolvasó fesztivál, nyári szórakoztató programok szervezése, szüreti felvonulás, halloween tökfaragó verseny, karácsonyi játszóház szervezése.
Rendszeresen szervez strand, illetve színházi látogatásokat a helyi lakosság kulturális igényeinek megfelelően.
A Lépjünk Együtt Előre Egyesület nyertes pályázatának köszönhetően, a székhelyül szolgáló Teleház épülete felújításra került. A munkálatok során, új járólapot kapott a Teleház, kicserélték a nyílászárókat.
Szintén pályázati úton nyertek pénzt, projektorra és vetítővászonra, csocsó-asztalra, ping-pong asztalra, különböző társasjátékokra melyet a helyi fiatalok nagy örömmel használnak.
Az évek során több elismerésben is részesült az egyesület: 2007-ben és 2001-ben is elnyerték a legtöbb embert megmozgató legkisebb település díját a „KÖZÖD!” önkéntes fiatalok rendezvénysorozaton való részvételek során. 2011-ben a Baranyai Emberekért Szövetség az eredményes és példamutató ifjúságsegítő tevékenységért elismerésben részesítette az egyesületet.
« vissza

Somogyapáti Polgármesteri Hivatal
7922 Somogyapáti, Fő u. 82.
Tel.: 06/73-550-000
somogyapationkorm@gmail.com
A honlap fejlesztője és tárhelyszolgáltatója:
EUNet 2000 Nonprofit Kft.
7632 Pécs, Megyeri út 72.
Telefon: 72/525-688
ugyintezes@eunet2000.hu