Lépjünk Együtt Előre Egyesület

 

 

Mottónk:

 

„Ne félj megtenni egy nagy lépést.                                     

Egy szakadékot sem lehet két kis ugrással átszelni.”          

(David Lloyd George)

 

 

Egyesületről:

 

Székhelye:                                   7922,Somogyapáti,Fő u.18.

 

Elnök:                                          Paizsné Kósa Erika

 

WEB:                                         www.lepjunkegyuttelore.5mp.eu

 

E-mail:                                         lepjunkegyuttelore@gmail.com

 

Adószám:                                     18329388-1-02

 

Számlavezetés:   

                             

Szigetvári Takarékszövetkezet Somogyapáti Kirendeltsége:

 

Számlaszám:                                 50800025-11005061

 

2007. június 06-án jött létre a Lépjünk Együtt Előre Egyesület, Somogyapáti székhellyel.

Az egyesület tagjai a helyi tanárokból, óvónőkből és gyermekjóléti szolgálat tagjaiból ált össze. Akik már évek óta sikeresen működtek együtt, a közösen megrendezett játszóházak alkalmával. Így egy olyan csapat alakult ki, akik nemcsak, hogy szeretnének segíteni, de értenek is hozzá.

Az egyesület célja: Egységbe tömöríteni Somogyapáti falu lakosságát. A községben élő fiatalok és felnőttek kulturált időtöltésének, közösségi életének fejlesztése, az általános műveltség és sportkultúra, valamint a község faluképének formálása.

Céljainak megvalósítása érdekében olyan programokat, rendezvényeket szervez, mely elősegíti a lakosság mentális és fizikális egészségének megőrzését; képviseli a helyi fiatalok érdekeit. Kapcsolatokat épít ki és tart fenn más hasonló célokat megfogalmazó szervezetekkel. Az Önkormányzattal együttműködve megszervez, lebonyolít olyan különböző rendezvényeket, melyek a falu lakosságát összekovácsolják, kulturális életét fellendítik. A néphagyományok felelevenítésével, a hagyományőrzés újraélesztésével lehetőséget nyújt a „múlt” megismerésére. A helyi kultúra értékének visszaszerzése és annak erősítése, gazdagítása.

Az egyesület éves programjába beletartozik a farsang; a húsvéti játszóház; önkéntes fiatalok napjának megszervezése, 24 órás mesefelolvasó fesztivál, nyári szórakoztató programok szervezése, szüreti felvonulás, halloween tökfaragó verseny, karácsonyi játszóház szervezése.

Rendszeresen szervez strand, illetve színházi látogatásokat a helyi lakosság kulturális igényeinek megfelelően.

A Lépjünk Együtt Előre Egyesület nyertes pályázatának köszönhetően, a székhelyül szolgáló Teleház épülete felújításra került. A munkálatok során, új járólapot kapott a Teleház, kicserélték a nyílászárókat.

Szintén pályázati úton nyertek pénzt, projektorra és vetítővászonra, csocsó-asztalra, ping-pong asztalra, különböző társasjátékokra melyet a helyi fiatalok nagy örömmel használnak.

Az évek során több elismerésben is részesült az egyesület: 2007-ben és 2001-ben is elnyerték a legtöbb embert megmozgató legkisebb település díját a „KÖZÖD!” önkéntes fiatalok rendezvénysorozaton való részvételek során. 2011-ben a Baranyai Emberekért Szövetség az eredményes és példamutató ifjúságsegítő tevékenységért elismerésben részesítette az egyesületet.

Honlapunkat a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium Turisztikai Hivatala támogatásával készítették az alkotók