Alkotások

Budapestről költözött Heil József Almáskeresztúrra.

Minden évben ellátogat hozzánk. A gyerekeket és a kreatív felnőtteket elkápráztatja tudásával és átadja ismereteit. Egy fésűvel, egy radírral nagyon szépen dolgozza el a festékeket.

Johe Galéria 7932 Almáskeresztúr Fő u. 29. Tel: 73/344-257

Heil József festőművész az alapítvány létrehozója 1994-ben költözött Budapestről Almáskeresztúrra, egy száz lelket számláló kis baranyai faluba, hogy megvalósítsa régi álmát, galériák és festőiskola létrehozatalát.

Az első galéria 1994-ben nyílt meg, mely saját festményeinek ad otthont.

A második galéria 1995-ben jött létre, kortárs művészek alkotásaiból.

Az alapítvány 1998-ban került közhasznú alapítványként Cégbírósági bejegyzésre.

Feladata az egyre szerteágazóbb művészeti tevékenység ellátása, galériák fenntartása és a festőiskola működtetése lett.

A festőiskolába évente több százan járnak tanulni az egész ország területéről. Egyre több a visszatérő vendég, nyári időszakban számos külföldi is látogatja a létesítményt.

A galériák festményeit megtekintő vendégek rendelkezésére áll az összes kellék, hogy miután kellően inspirált állapotba kerültek, egy rövid bemutató után, azonnal kipróbálhassák saját tehetségüket is.

Itt bárki, kortól függetlenül - szembetalálkozhat olyan tehetségével, amiről eddig nem is tudott.

Az alapítvány kiállítások szervezésével, és felkérésre, azokkal egybekötve festészeti bemutatók tartásával is foglalkozik. A kivételes élményt adó szolgáltatást egyre többen veszik igénybe, jellemzően a környező települések önkormányzatai a saját kulturális és szabadidős rendezvényeik megszervezésénél.

Honlapunkat a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium Turisztikai Hivatala támogatásával készítették az alkotók